Nieuwsbrief september 2019

Nieuwe data voor de training incidentanalyse bekend!

Het Portaal biedt een geaccrediteerde dagtraining aan voor apothekers of kwaliteitsmedewerkers die beginnen met incident-/calamiteitenanalyse.

We hanteren de Barrier Failure Analyse (BFA) en er wordt inzicht gegeven in de Human Factors die meespelen bij het ontstaan van incidenten. Kijk voor verdere informatie over het programma even op de website.

De data voor de volgende training zijn:

– Donderdag 31 oktober van 9.00 tot 15.30 in Utrecht

– Donderdag 21 november van 9.00 tot 15.30 in Utrecht

De kosten voor de training zijn € 385 excl. BTW
De training is geaccrediteerd voor 5 uur.

Meld je snel aan, want de trainingen zitten doorgaans snel vol!

Aanmelden kan via info@portaalvoorpatientveiligheid.nl, onder vermelding van NAW-gegevens, factuuradres, voorkeursdatum, BIG nummer en eventuele dieetwensen.

Mededeling voor gebruikers Lens software (Q-link)

De incidentmeldingen werden tot op heden via de software Q-link direct naar de landelijke database CMR2 gestuurd.

Het Portaal is overgegaan op een nieuwe versie van de database: CMR3. Omdat dit een aanpassing vergde van Q-link werden meldingen, zolang deze aanpassing niet was geëffectueerd, op de achtergrond vanuit CMR2 automatisch naar CMR3 doorgestuurd via een beveiligde koppeling tussen deze twee databases. Door noodzakelijke systeemsoftware upgrades en hogere veiligheidseisen is het echter niet meer mogelijk om de huidige koppeling in stand te houden. Om die reden heeft het Portaal de CMR2-database laten bevriezen.  U kunt nu geen meldingen meer automatisch insturen in CMR2.  Het kan dus gebeuren dat uw systeem een foutmelding aangeeft, omdat uw meldingen niet worden afgeleverd op onze database. Noteert u dit meldingsnummer zodat de meldingen eventueel later opnieuw verzonden kan worden.

U kunt uw meldingen wel aan CMR3 in bulkupload (CSV of Excel-bestand) aanbieden. Daarvoor is het nodig dat u een nieuw account aanmaakt in CMR3 via de website. Lukt dit niet neem dan contact op met het Portaal via info@portaalvoorpatientveiligheid of 030-2658078 (op maandag en donderdag).

Met uw VIM-leverancier testen we momenteel een technische koppeling (API) op CMR 3 met mogelijkheden voor ketenapotheken onder een gemeenschappelijk account te werken.